Předčítat

KDYŽ ROCKOVÉ HVĚZDY SHOŘÍ A VYHASNOU

24.7.2017

SDĚLENÍ PÁNA JEŽÍŠE KRISTA BOŽÍ RODINY PROSTŘEDNICTVÍM MICHALA R.

Děkuji Michal Rafael za sdělení

Dne 20. července 2017 obletěla svět nečekaná zpráva o sebevraždě Chestera Benningtona, zpěváka americké rockové kapely Linkin Park. Jedno z nejznámějších hudebních uskupení současnosti tak přišlo o ústřední postavu, která zemřela ve svých 41 letech. Hlavními příčinami jeho skonu bylo nadměrné užívání alkoholu, drog, prožitá životní traumata a z toho plynoucí psychické problémy.

V květnu 2017 si na život sáhl také Chris Cornell, zpěvák a kytarista skupiny Soundgarden. Byl blízkým přítelem Benningtona a oba spáchali sebevraždu oběšením. Bennington z Linkin Park svou pozemskou pouť ukončil ve stejný den, kdy měl Cornell oslavit své již nedožité 53. narozeniny.

Právě Soungarden patřili spolu s Nirvanou, Alice In Chains a Pearl Jam k nejdůležitějším hudebním skupinám grunge stylu, jenž je podžánrem alternativního rocku, vycházející z hard rocku a punk rocku. Tyto kapely pocházejí z amerického města Seattle a doba jejich aktivní tvorby zahrnuje zejm. období první poloviny 90. let minulého století. Z grungeové čtyřky však do dnešních dnů přežili jen Pearl Jam.

Nirvanu, Alice In Chains, Soundgarden a nyní už i Linkin Park spojuje stejný osud rozpadu skupiny v podobě dobrovolné smrti svých frontmanů. Jedna z nejikoničtějších osobností rockové hudby Kurt Cobain neunesl svou slávu a nezvládl závislost na heroinu. 5. dubna 1994 se ve svém domě zastřelil. Protože byl Kurt dobrosrdečný, citlivý, vnímavý, nezneužíval svůj vliv k ziskuchtivým účelům a nebyl zatížen takovými nánosy zel a nepravd jako mnozí jiní kolegové hudební branže, nyní se už nenachází v intermediálním světě zóny vymístění. Pracuje na zvyšování svých vibrací a poté, co přijal Pána Ježíše Krista do svého srdce, bude brzy začleněn do komunity světelných bytostí v Pravém Stvoření, které prošly očistným procesem a seznámením se současnou situací v Multivesmíru, týkající se existence pozitivního a negativního stavu (tzv. Nová škola). Až přijde čas, přinesu připraveným lidem očité svědectví ze setkání s Kurtem, jenž bude probíhat za použití mentálního těla.

Layne Staley, ústřední postava Alice In Chains dlouhá léta bojoval se stejnou závislostí na drogách jako Cobain. V případě Staleyho ale šlo o mnohem těžší případ. Toxické látky, jimiž postupně ničil svou tělesnou schránku, jej rozložily duševně i fyzicky. Trpěl velkými depresemi a jeho závislost dostala tohoto zpěváka do slepé uličky, z níž nenacházel cestu ven. Začaly mu vypadávat zuby, vlasy, jeho pokožka byla poškozená vpichy od jehel. Důležité orgány byly zničeny a ze Staleyho se stala živořící troska. Nesmírně trpěl a věděl, že umírá, proto si svou bolest zkrátil předávkováním se heroinem a kokainem. Stalo se tomu 5. dubna 2002, tedy v den osmého výročí úmrtí Kurta Cobaina.

Další skupinou ze Seattlu byl již zmíněný Soundgarden. Své největší slávy dosáhl přibližně v polovině 90. let. V roce 1997 se kapela kvůli vnitřním sporům rozpadla, v roce 2010 se ale její členové dali opět dohromady. Texty písní byly povětšinou depresivního charakteru, stejně jako repertoár jiných grungeových skupin. Nejvýraznějším hitem se stala píseň Black Hole Sun (1994). Po svém návratu k aktivní činnosti začali Soundgarden nahrávat písně k novým albům. Rovněž obnovili koncertování a ještě donedávna to vypadalo, že skupina nemá žádné větší potíže a vše do sebe dobře zapadá. Chrise Cornella ale v důsledku životní nevyváženosti a pokračujícímu směrování k negativním vzorcům začaly trápit zesílené deprese, které nedával navenek najevo. Začaly jej trápit závažné pochybnosti nad svou tvorbou i nad sebou samým. Ve stavu zatemnělé mysli – přestože si tento stav nepřivodil vnějšími stimulanty – vypátral své problémy, které ze subjektivní pozice v náhlém zkratu shledal jako neřešitelné. Po odehrání koncertu v Detroitu se v hotelovém pokoji 18. května 2017 oběsil. Soundgarden jsou tak po Nirvaně a Alice In Chains již třetí grunge-rockovou kapelou ze Seattlu, jejíž vůdčí osobnost své lidské problémy řešila dobrovolným odchodem ze hmotného života. A jak už bylo sděleno výše, v den Cornellovo nedožitých 53. narozenin si stejným způsobem na život sáhl i jeho blízký přítel Chester Bennington z Linkin Park. Nikdo z těchto jmenovaných interpretů nebyl odstraněn přičiněním vládnoucích elit, jako tomu bylo např. u Michaela Jacksona nebo Johna Lennona. Ke svému vyhasnutí se dopracovali svou sebedestruktivní cestou, každý individuálně, přesto všichni na stejné bázi. I oni ale žijí nadále životem věčným, měnícím pouze zevní formu projevu.

Bezpočet umělců hudebního průmyslu končí tímto způsobem. Mnoho z nich pije alkohol a bere omamné látky, někteří doslova upíšou svou duši ďáblu. Negativní entity tak mají k jejich vnitřnímu vědomí zesílený a téměř ničím nerušený přístup. Pak rozvrátí jejich mysl do podoby, kdy už nevidí (přesněji nechtějí vidět) žádné jiné východisko z jejich současné situace, protože si uvědomují marnost své existence, kterou zasvětili přízemnímu způsobu života. Musejí se rovněž potýkat s útoky na psychiku a dalšími překážkami, pomocí nichž tito jedinci na vlastní kůži zažívají zákon o duchovní setbě a sklizni. Jejich pozemská pouť se točila okolo slávy a zisku. Bez Pána Ježíše Krista však ani s miliony dolarů, pompézností, vilami, drahými auty a vším možným, co tvoří hmotné požitky, nenašli klid a útěchu, místo toho pocítili duchovní prázdnotu, jež převážila nad jejich původní pozitivní přirozeností a vírou v cokoliv dobré. Proto se někteří z nich rozhodli raději umřít v domnění, že tím vyřeší všechny své problémy a upadnou do věčné nicoty. Opak je ale pravdou, jelikož nikdo po smrti fyzického těla neupadá do nicoty, ale jeho věčné vědomí duše existuje nadále. Ti, kteří si sáhli z jakéhokoliv důvodu na život, se svých problémů nezbaví, ale žijí s nimi dál v intermediálním světě. Tam pociťují veškeré následky a důsledky takové volby. Všem bez rozdílu je ale zároveň s tím poskytována neustálá pomoc, díky níž mohou jednou provždy opustit toto peklo, do kterého se zavrhli. Prací na sobě a očištěním se pak mohou připojit k některé ze společností pozitivních bytostí v Pravém Stvoření a pokračovat ve svém vývoji dál na jedné z mnoha planet v Multivesmíru. Pokud ovšem zbloudilé duše odmítají dar změny, v opačném případě stagnují na místě a zažívají dlouhotrvající utrpení, pocity nedostatku a oddělenosti, jež v některých případech potrvají až do konce tohoto časového cyklu, kdy dojde i k jejich vysvobození.

Každý má plán své životní cesty. Týká se to i těchto interpretů, kteří nám svou hudbou zanechali cenný odkaz, jenž inspiruje lidi po celém světě v mnoha aspektech jejich životů. Děkuji za skvělou tvorbu těchto hvězd a přeji jim na cestě věčného vývoje mnoho štěstí a síly, aby mohli v jiných podobách zářit i nadále.

© Michal Rafael | 23. 7. 2017

KDYŽ ROCKOVÉ HVĚZDY SHOŘÍ A VYHASNOU

Zdroj: NOVÉ ZJEVENÍ PÁNA JEŽÍŠE KRISTA BOŽÍ RODINY

Print Friendly and PDF

ÚVOD | DUCHOVNO | KONTAKTY | MAPOVÁNÍ STRÁNKY | ZPĚT